Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε, μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θωμά Κότσιου, με αφορμή την ευεργετική διάταξη, που δίνει την δυνατότητα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και την έκτιση του υπόλοιπου της ποινής, του σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απόλυτα υποκριτές, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον βουλευτή Ευρυτανίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εξεπλάγην με την δήλωση του κ. Κότσιου ότι τιμά τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη και ταυτόχρονα ψηφίζει την διάταξη η οποία απελευθερώνει τον δολοφόνο του που ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη για τη πράξη του. ‘Ακουσε ο κ. Κότσιος από τον Ξηρό να λέει έκανε λάθος που σκότωσε τον Μπακογιάννη; Όχι. Και τιμάτε, και ψηφίζετε να απελευθερωθεί ο δολοφόνος του».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αμφισβήτησε ότι ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί, λόγω αναπηρίας, να συνεχίσει την τρομοκρατική του δράση, χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις αιτιάσεις αυτές του βουλευτή. «Τις τρομοκρατικές εμπειρίες του δεν μπορεί από το σπίτι να τις στέλνει σε άλλους; Εγώ λέω την τρομοκρατική του δράση θα την συνεχίσει», υποστήριξε.

«Αυτοί που στείλανε τον Μπακογιάννη στην εξορία και παρουσιάζονται σήμερα τιμητές του, αυτοί είναι που προσβάλλουν την μνήμη του και όχι εμείς. Ο Μπακογιάννης συστρατεύθηκε στις αξίες τις δημοκρατικές που ήταν αντίπαλες αξίες με αυτές που πρεσβεύει ο κ. Γεωργιάδης», ήταν η άμεση αντίδραση του κ. Κότσιου.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, λέγοντας ότι «ξεπερνά κάθε προηγούμενο η φωτογραφική διάταξη που προανήγγειλε από τηλεοπτική εκπομπή και έφερε στη Βουλή για τη φιλενάδα του κ. Τσάκαλου».

«Φαρισαίοι και υποκριτές είστε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος λόγος του νομοσχεδίου είναι για να εξυπηρετήσει την άκρα Αριστερά», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.