Το θέμα της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές ήταν το κυρίαρχο στην ατζέντα της συνάντησης που είχε την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι επεσήμανε ότι ο κύριος στόχος πρέπει να είναι η άμεση επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της και να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη .

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα, και όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι επιθυμεί να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία, «η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βαρουφάκης μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είχαμε μία συνάντηση μίας ώρας με τον κ. Ντράγκι. Μιλήσαμε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη διαδρομή προς την 24η Απριλίου. Ο κ. Ντράγκι επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το προσωπικό ενδιαφέρον του και το ενδιαφέρον της ΕΚΤ να βρεθεί μία λύση για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη».