Πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και της κυβέρνησης, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή για την ρύθμιση που αφορά τον έγκλειστο τρομοκράτη της 17Ν Σ. Ξηρό. «Σε μια στιγμή ευρύτερης κρίσης όπου η Ελλάδα θα χρειαζόταν το σύνολο των δυνάμεών της ενωμένο, η κυβέρνηση επιλέγει να χαράξει νέες διαχωριστικές γραμμές», τόνισε η πρώην υπουργός της ΝΔ, στηλιτεύοντας την δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου, αν και την ανασκεύασε, ότι το ελληνικό κράτος τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό ή ότι πίσω από τις κουκούλες βρίσκονται άνθρωποι και ότι υπηρετείται ο ανθρωπισμός όταν εισάγονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για αυτούς.

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι με την επίμαχη ρύθμιση παρεμβαίνει σε δικαστικές αποφάσεις που ελήφθησαν ακόμα και στο επίπεδο του Αρείου Πάγου όπου ο εισαγγελέας που απέρριψε τις αιτιάσεις των καταδικασθέντων της 17Ν ήταν ο ίδιος ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Π. Νικολούδης. «Δεν ρωτήσατε τον κ. Νικολούδης αν στερείται ανθρωπισμού», είπε η κυρία Μπακογιάννη, υπενθυμίζοντας ότι ο κατάλογος των θυμάτων του Σ. Ξηρού «είναι μακρύς». Αναφερθείσα στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, είπε ότι την σκανδάλη τράβηξαν ο Κουφοντίνας και ο Κωστάρης, ενώ συμμετείχαν Ξηρός και Τζωρτζάτος.

Σχετικά με τις καταλήψεις σε πανεπιστήμια, στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι γίνονται «με ένα κεντρικό σύνθημα: Λευτεριά στον αγωνιστή Σ. Ξηρό». Και διερωτήθηκε ποιο μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση με την επίμαχη ρύθμιση: «Ότι είναι αγωνιστής ο Σ. Ξηρός; Σε τι; Αγωνιστής της Δημοκρατίας, αγωνιστής κατά του φασισμού; Να υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από την τρομοκρατία;». Και πρόσθεσε: «Για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος, είναι ο Παύλος Μπακογιάννης που πάλεψε κατά της χούντας».

«Αν στο δικό μου λεξιλόγιο χαρακτηρίζεται κάποιος αγωνιστής, αυτός σίγουρα δεν είναι ο δολοφόνος αλλά το θύμα», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι «καμία Δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «ανοίγει την κερκόπορτα που διαλύει το δικαιϊκό σύστημα».