Πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και της κυβέρνησης, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή για την ρύθμιση που αφορά τον έγκλειστο τρομοκράτη της 17Ν Σ. Ξηρό. «Σε μια στιγμή ευρύτερης κρίσης όπου η Ελλάδα θα χρειαζόταν το σύνολο των δυνάμεών της ενωμένο, η κυβέρνηση επιλέγει να χαράξει νέες διαχωριστικές γραμμές», τόνισε η πρώην υπουργός της ΝΔ, στηλιτεύοντας την δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου, αν και την ανασκεύασε, ότι το ελληνικό κράτος τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό ή ότι πίσω από τις κουκούλες βρίσκονται άνθρωποι και ότι υπηρετείται ο ανθρωπισμός όταν εισάγονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για αυτούς.

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι με την επίμαχη ρύθμιση παρεμβαίνει σε δικαστικές αποφάσεις που ελήφθησαν ακόμα και στο επίπεδο του Αρείου Πάγου όπου ο εισαγγελέας που απέρριψε τις αιτιάσεις των καταδικασθέντων της 17Ν ήταν ο ίδιος ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Π. Νικολούδης. «Δεν ρωτήσατε τον κ. Νικολούδης αν στερείται ανθρωπισμού», είπε η κυρία Μπακογιάννη, υπενθυμίζοντας ότι ο κατάλογος των θυμάτων του Σ. Ξηρού «είναι μακρύς». Αναφερθείσα στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, είπε ότι την σκανδάλη τράβηξαν ο Κουφοντίνας και ο Κωστάρης, ενώ συμμετείχαν Ξηρός και Τζωρτζάτος.

Σχετικά με τις καταλήψεις σε πανεπιστήμια, στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι γίνονται «με ένα κεντρικό σύνθημα: Λευτεριά στον αγωνιστή Σ. Ξηρό». Και διερωτήθηκε ποιο μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση με την επίμαχη ρύθμιση: «Ότι είναι αγωνιστής ο Σ. Ξηρός; Σε τι; Αγωνιστής της Δημοκρατίας, αγωνιστής κατά του φασισμού; Να υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από την τρομοκρατία;». Και πρόσθεσε: «Για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος, είναι ο Παύλος Μπακογιάννης που πάλεψε κατά της χούντας».

«Αν στο δικό μου λεξιλόγιο χαρακτηρίζεται κάποιος αγωνιστής, αυτός σίγουρα δεν είναι ο δολοφόνος αλλά το θύμα», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι «καμία Δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «ανοίγει την κερκόπορτα που διαλύει το δικαιϊκό σύστημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από