«Να γίνει ό,τι ορίζει ο νόμος. Δεν μπορεί κανείς να είναι υπεράνω των νόμων και να ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τη συνδρομή του Πρωθυπουργού» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ερωτηθείς σχετικά με την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

«Δεν μπορεί όποιος έχει διαφορετική άποψη για κάτι να μπαίνει στο Πανεπιστήμιο, να το καταλαμβάνει και να καταργούνται οι νόμοι» πρόσθεσε ο Δημ. Κρεμαστινός.

Πιο αναλυτικά μιλώντας στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για την κατάληψη της Πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε:

Για την κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας:

«Έχουμε τις πρυτανικές αρχές να ζητούν τη βοήθεια της Αστυνομίας, τον εισαγγελέα να λέει ΟΚ και κάποιοι, κάποιος, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, να αναστέλλει τη λειτουργία του νόμου. Περί αυτού πρόκειται. Και το ερώτημα δεν είναι εάν οι καταληψίες έχουν ή δεν έχουν πανεπιστημιακά αιτήματα ή εξωπανεπιστημιακά. Το θέμα είναι ότι από εδώ και μπρος, τι θα γίνεται; Δηλαδή, όποιος έχει κατά κάποιο τρόπο διαφορετική άποψη θα μπορεί να πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο και θα το καταλαμβάνει και θα αναστέλλονται οι ισχύοντες νόμοι; Αυτό είναι το ερώτημα. Εδώ έχουμε, δηλαδή, ουσιαστικά, κατάργηση του νόμου».

Για το αν πρέπει να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας:

«Ό,τι ορίζει ο νόμος. Σήμερα, να μην γνωρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ποιος είναι αυτός που είναι υπεράνω των νόμων και να επικαλείται τη βοήθεια του Πρωθυπουργού; Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Πείτε μου πότε έχει ξαναγίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να βγαίνει και να λεει ότι "δεν μ’ αφήνουν κάποιοι να κάνω τη δουλειά μου" και να ζητάει τη βοήθεια του Πρωθυπουργού. Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από