Άμεσα μέτρα στη δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα εφαρμογής πολιτικών ισότητας, άρσης των έμφυλων διακρίσεων και υπέρβασης του σεξισμού, αποκτώντας έτσι ένα βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ΜΜΕ, ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, κατά τη συνάντησή τους.

Κατά την Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες, είναι αναγκαίο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να λάβει μέριμνα για την εφαρμογή της έμφυλης ισότητας στα ΜΜΕ, ενώ πρότεινε την αναγκαιότητα συνεργασίας της γ.γ. Ισότητας των Φύλων με το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας για την επανεξέταση του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης και Επικοινωνίας (2007), καθώς επίσης και εναρμόνιση με την Οδηγία 2007/65/ΕΚ αναφορικά με την άσκηση τηλεοπτικών δραστηριοτήτων με στόχο τη συμπερίληψη ειδικής διάταξης σχετικά με την ισότητα των φύλων, ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα όργανα των δημόσιων ΜΜΕ, δημιουργία Επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής της ισότητας των φύλων κ.α.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Παππάς συμφώνησε με τις προαναφερθείσες προτάσεις και αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της γ.γ. Ισότητας των Φύλων με το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα οι ανωτέρω πολιτικές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από