Η ΑΕΚ που επιστρέφει

Η ΑΕΚ ανέκαθεν ήταν μεγάλο brand name. Ανέκαμψε γρήγορα και αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί όχι μόνο μέσα από την αγωνιστική επιστροφή της, αλλά την οικονομική εκτόξευση που παρουσιάζει τα τελευταία δύο χρόνια. Τα έσοδά της στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες αντιστοιχούν σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, σαφώς σημαντικά λιγότερα από τα έξοδά της. Ασφαλώς στα υπέρ της καταγράφεται το γεγονός ότι μπόρεσε να φτιάξει μια ιδιαιτέρως ανταγωνιστική ομάδα σε low budget κατάσταση. Δημιούργησε ρόστερ ικανό να ανταγωνιστεί στα ίσια τους αντιπάλους τής μεγαλύτερης κατηγορίας με χαμηλές (συγκριτικά με την αξία πολλών παικτών της) αμοιβές. Αφού το μπόρεσε, ορθώς έπραξε!

Η ώρα των μεταγραφών

Τώρα καλείται να γυρίσει τη σελίδα για να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο. Για να ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές επιπέδου Σκόκο. Μη μένετε τόσο στο ονόματα όσο στην ποιότητα που τα συνοδεύει. Τέτοιας σημασίας παίκτες η ΑΕΚ χρειάζεται σε αρκετές θέσεις της ενδεκάδας. Οπως άλλωστε έχει πει και ο τεχνικός διευθυντής Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, «αυτοί που θα έρχονται θα πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που ήδη έχουμε». Στόχος που πρέπει να εξυπηρετηθεί και με πράξεις. Χρήματα υπάρχουν, τα έσοδα είναι πολλά. Η ΑΕΚ οφείλει να τολμήσει με ποδοσφαιριστές.

Πρέπει να αποκτήσει κάμποσους ακόμα αντίστοιχης ποιότητας. Για να χτίσει την ομάδα που ο κόσμος περιμένει έχοντας λογικές απαιτήσεις. Στα παλιά τα χρόνια ήταν ο Μελισσανίδης εκείνος που τον είχε συνηθίσει σε τέτοια! Επίσης πρέπει να ομολογηθεί ότι η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ να δει με το καλημέρα στη Σούπερ Λίγκα ομάδα ικανή να χτυπήσει το πρωτάθλημα έχει προκαλέσει και μία (άδικη εν πολλοίς) πρεμούρα για τους παίκτες που θα έρθουν ή τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν. Θυμίζω απλά (για ακόμα μία φορά) ότι ο Γιόχανσον και ο Σιμόες αποκτήθηκαν χωρίς να χρειαστεί αντίτιμο σε ομάδα και είναι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι και οι επόμενοι δεν θα είναι τέτοιοι; Οτι δηλαδή θα «κουμπώσουν» αμέσως με τους υπόλοιπους και θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας;

Είναι στο DNA της

Είμαστε στον Απρίλιο ακόμα, ούτε στα μισά του μήνα για να ακριβολογούμε. Οι περιπτώσεις που ο τεχνικός διευθντής της ομάδας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς εξετάζει για συγκεκριμένες θέσεις είναι (συνολικά) περισσότερες από 30. Οι φίλοι της Ενωσης δεν αρκούνται στο ότι οι επιλογές θα γίνουν με γνώμονα την παρουσίαση μιας ομάδας ανταγωνιστικής και ελκυστικής, διότι, όπως και να το κάνουμε, στο DNA της ΑΕΚ προβλέπεται και το επιθετικό (όχι βέβαια το αφελές) ποδόσφαιρο. Ας υπάρχει υπομονή για να κάνουμε το σωστό ταμείο όταν αυτό θα πρέπει πραγματικά να γίνει.

Πουλιά στον αέρα

Ο 16χρονος τερματοφύλακας της ομάδας Κ17 του ΠΑΟΚ, Μάριος Σιαμπάνης, που πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, ειδοποιήθηκε ότι από εδώ και στο εξής θα προπονείται μόνιμα στην πρώτη ομάδα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του έχουν εκπλαγεί από τα προσόντα του Σιαμπάνη, ο οποίος θα συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις της Κ17. Ο 16χρονος γκολκίπερ, που έχει ύψος 1,83 μ., είναι βασικός στις αντίστοιχες ηλικίες της Εθνικής Ελλάδας.

Αναμνήσεις

Εκεί που απόψε ο Πεπ Γκουαρντιόλα δοκιμάζεται κόντρα στην Πόρτο, στο Ντραγκάο, οι Ελληνες έχουν δακρύσει από χαρά. Η Εθνική του Οτο Ρεχάγκελ στο Ντραγκάο είχε νικήσει Πορτογαλία και Τσεχία. Περασμένα μεγαλεία. Ο Πεπ απόψε μετράει απόντες και η Μπάγερν τις δυνάμεις της απέναντι σε επικίνδυνους Δράκους.