Η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων συμπαρατάσσεται στην έκκληση της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητεί από την κυβέρνηση να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Σύνοδος των Πρυτάνεων διεκδικεί τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προστασία της λειτουργίας του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η πολιτεία την οφείλει στους φοιτητές και σε όλους τους πολίτες της χώρας».

Ο Σαμαράς. Την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για τις καταλήψεις στους πανεπιστημιακούς χώρους ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς, που κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή να επέμβει η Αστυνομία.

Στην παρέμβασή του προσθέτει ότι «κάθε λεπτό που περνά κυριαρχεί η ανομία. Για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της».

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, κατηγορώντας την για ανοχή που ενθαρρύνει τους καταληψίες. Οπως είπε μάλιστα (στον Βήμα FM), για να λήξει η κατάληψη «θα ήταν αρκετό να κλείσουμε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το WiFi».