Θετική αποτιμά η γερμανική κυβέρνηση την αποπληρωμή των σχεδόν 460 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα στο ΔΝΤ, παραμένοντας επιφυλακτικά αισιόδοξη όσον αφορά τις συνομιλίες με την Αθήνα. Στις διαβουλεύσεις καταγράφεται μεν πρόοδος, αλλά «ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων» αναφέρει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανέφερε την Παρασκευή πως η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε για την καταβολή στο ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντάς την «θετικό σημάδι».

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε ότι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών καταγράφεται μεν πρόοδος αλλά ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και μένει «πολλή δουλειά».

«Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτη τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος» ανέφερε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν.

«Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικων να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου» συνέχισε, λέγοντας πως «και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία».

«Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας» κατέληξε η εκπρόσωπος.