Σε υπόθεση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίασης εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 28χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε καταγγελία από άλλη γυναίκα σε βάρος της 28χρονης, για παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων και για εκβίαση.

Σύμφωνα με αυτήν, η 28χρονη, αφού απέκτησε παράνομη πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τόσο της παθούσας, όσο και του πρώην συντρόφου της, στη συνέχεια προώθησε τα αρχεία αυτά στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τους, απειλώντας τους ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η παθούσα κατήγγειλε ότι δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άτομο που της ζητούσε να καταβάλει 100.000 ευρώ, προκειμένου να μη δώσει τα υποκλαπέντα ψηφιακά αρχεία στη δημοσιότητα.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης έρευνα στο σπίτι της 28χρονης, στην Αττική.

Εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.