Ο πίνακας 4, στον οποίο αποτυπώνονται εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, πέρυσι είχε οκτώ κωδικούς. Φέτος έχει δεκαεννέα. Η βασική αιτία για την αύξηση των κωδικών είναι το γεγονός ότι ενσωματώθηκαν στον συγκεκριμένο πίνακα και τα εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης ενώ υπάρχει πλέον εξονυχιστική καταγραφή των φόρων που αναλογούν σε κάθε κατηγορία εισοδήματος, των φόρων που παρακρατήθηκαν αλλά και τα καθαρά ποσά. Επιπλέον, προστέθηκε νέος κωδικός (325-326) για τις αμοιβές μελών ΔΣ (θεωρούνται εισόδημα από μισθωτή εργασία) καθώς και για τις εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς υποχρεωτικής ασφάλισης που αποδίδονται από τον ίδιο τον εργαζόμενο (κωδικοί 351-352), ενώ αναλυτικά θα πρέπει να καταγραφούν και τα εισοδήματα τα οποία δεν έχουν αποτυπωθεί σε ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αποδοχών.

Βήμα βήμα, στον συγκεκριμένο πίνακα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους κωδικούς:

n 301-302: άθροισμα καθαρών ποσών από μισθούς και ημερομίσθια

n 303-304: άθροισμα καθαρών ποσών από κύριες συντάξεις

n 321-322: άθροισμα καθαρών ποσών από επικουρικές συντάξεις

n 325-326: αμοιβές μελών ΔΣ

n 307-308: εισόδημα από μπλοκάκια το οποίο φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών (υπό την προϋπόθεση έγγραφης σύμβασης με έως τρεις εργοδότες ή για περισσότερους εφόσον το 75% του εισοδήματος προέρχεται από έναν εργοδότη).

Παρά το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε δηλώσει ότι θα αλλάξει η ισχύουσα διάταξη η οποία ορίζει ότι στην περίπτωση εισοδήματος και από μισθούς και από μπλοκάκι θα φορολογούνται και τα δύο εισοδήματα με την κλίμακα των μισθωτών, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αλλαγή.