Ο διαπρεπής νομπελίστας οικονομολόγος Πόλ Κρούγκμαν επισκέπτεται την Ελλάδα για να παρουσιάσει την Παρασκευή 17 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής την ομιλία με θέμα «Εurope: What next?», προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST) στο πλαίσιο εκδήλωσης του Megaron Plus.

Ο Κρούγκμαν είναι Καθηγητής Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και στο London School of Economics (Centenary Professor) και ευρύτερα γνωστός ως αρθρογράφος των New York Times.

Τον Δεκέμβριο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών για την πρωτοποριακή εργασία του στον τομέα του διεθνούς εμπορίου, επειδή «ενοποίησε τα μέχρι τότε διακριτά ερευνητικά πεδία σε ένα νέο πεδίο διεθνούς εμπορίου και οικονομικής γεωγραφίας».

Ο Πόουλ Κρούγκμαν, ο «σημαντικότερος πολιτικός αρθρογράφος της Αμερικής» σύμφωνα με το περιοδικό The Washington Monthly, θα μιλήσει για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας.

Θα αναφερθεί επίσης στο μίγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τον Πόουλ Κρούγκμαν θα προλογίσει ο Γεράσιμος Αρσένης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση.

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία, από την ίδρυσή της το 1992, επικεντρώνεται σε θέματα ανάπτυξης και διακυβέρνησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με στόχο την προώθηση του δημοσίου διαλόγου και τη διατύπωση τεκμηριωμένων προτάσεων δημόσιας πολιτικής.