Μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε η Βίκυ Σταμάτη τις αρχές έφτασε η ώρα της αποτίμησης του περιεχομένου της από τη Δικαιοσύνη.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι παρά την εξαγγελθείσα πρόθεσή της να προβεί σε αποκαλύψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου δεν φέρεται να εισέφερε σημαντικά στοιχεία για τις μίζες, που διακινήθηκαν κατά την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η κ. Σταμάτη στο μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής της αναφέρθηκε στην απόδρασή της από το Δρομοκαϊτειο, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε και σε δύο πολιτικά προσωπα απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ τα οποία, κατά το περιβάλλον της, ουσιαστικά επιβουλεύονται το μέλλον της ίδιας και του συζύγου της.

Η κ. Σταμάτη εξεταζόμενη από τον εισαγγελέα εφετών Γρηγόρη Πεπόνη αναφέρθηκε κυρίως στις συνθήκες που την οδήγησαν στην απόδραση από το Δρομοκαΐτειο, εντάσσοντας σε αυτό ως κίνητρο την απόρριψη και της πέμπτης αίτησης αποφυλάκισης της από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

Κατά την εκτίμησή της η απόφαση αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα επιθυμούν την εξόντωση της ιδίας και του συζύγου της Ακη Τσοχατζόπουλου.

Πάντως, όπως έλεγε αρμόδια πηγή «για μίζες δεν είπε τίποτα, ούτε φυσικά ενοχοποίησε τον εαυτό της ή τον σύζυγό της», καθώς παρέμεινε πιστή στη θέση της πως είναι αθώα και η ίδια και ο σύζυγός της .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να αξιολογηθεί και στη συνέχεια – αν χρειαστεί και αξιολογηθούν ως σοβαρά όσα λέει – θα διαβιβαστεί στο δικαστήριο του Εφετείου, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό για την αποκαλούμενη υπόθεση με τις χρυσές μίζες και βασικούς κατηγορούμενους τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του.

Όπως εξήγησε στη Βίκυ Σταμάτη ο κ. Πεπόνης, δικονομικά δεν έχει καμία άλλη αρμοδιότητα εκτός από το να τη διαβιβάσει για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.