Εκτενή περιγραφή της ελληνικής αγοράς την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και της συμπεριφοράς καταναλωτών και επιχειρήσεων επιχειρεί σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις εμπόρων και κρεοπωλών που περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην αγορά, τόσο ως προς το σκέλος της κατανάλωσης, όσο και ως προς τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές τους, λόγω των φόβων για χρεοκοπία της χώρας.

Ενδεικτικά, στο δημοσίευμα προβάλλεται η μαρτυρία κρεοπώλη σύμφωνα με τον οποίο ελάχιστοι Ελληνες αγοράζουν πλέον ένα ολόκληρο αρνί σήμερα και ότι οι περισσότεροι απλά αγοράζουν τρία ή τέσσερα κιλά. «Το ολόκληρο αρνί είναι για όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ τον χρόνο ή περισσότερο», εκτίμησε ο κρεοπώλης σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακόμη, φιλοξενεί δηλώσεις επιχειρηματία της Βαρβακείου με επιχείρηση που πωλεί φρεσκοκομμένο καφέ, κονιάκ και ελληνικά παραδοσιακά φρούτα από το 1901 και σύμφωνα με την οποία οι φήμες για ελέγχους κεφαλαίων στις τράπεζες και η άστατη κατάσταση οδηγούν τους προμηθευτές της να ζητούν προκαταβολές, ώστε να στέλνουν κανονικά τα εμπορεύματα.

«Είμαστε σε αναμονή, περιμένοντας να δούμε ακριβώς τι θα γίνει, όπως τα Πάθη του Χριστού», ανέφερε η έμπορος η οποία προσέθεσε πως σήμερα οι τράπεζες, στις μικρές εταιρείες δεν δίνουν «ούτε ένα σεντ» πίστωση.