Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ παραμένει η δολοφονική επίθεση επίθεση αγνώστων, που άνοιξαν πυρ κατά του λεωφορείου, που μετέφερε, αργά το βράδυ του Σαββάτου, τη Φενέρμπαχτσε, έξω στην πόλη της Τραπεζούντας, στα βορειοανατολικά της Τουρκίας. Από τα πυρά τραυματίστηκε ο οδηγός του οχήματος της τουρκικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της γειτονικής χώρας η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει δραστικά μέτρα, εξετάζοντας ακόμη και τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Αυτό ζητάει και η διοίκηση της «Φενέρ» και πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ, σ’ επαφές του με κυβερνητικούς αξωματούχους ζήτησε τη διακοπή, ώστε να δοθεί ένα σαφές μήνυμα κατά της βίας και να διευκολυνθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ το επεισόδιο έχει δημιουργήσει πανικό στους ξένους παίκτες της τουρκικής ομάδας. Ειδικά ο Μπρούνο Αλβες, γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του με τη φανέλα της ΑΕΚ, έχει τρομοκρατηθεί και ζήτησε από τον ατζέντη του να φύγει από τη γειτονική χώρα.

Η σύζυγος μάλιστα του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Πάμε να φύγουμε από αυτή τη χώρα. Κάθε ημέρα και κάτι γίνεται. Πάμε να φύγουμε, είμαι τρομοκρατημένη».