Με τη στάθμη του Στρυμόνα να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στα χωράφια του δήμου Εμμανουήλ Παππά, χιλιάδες στρέμματα, άλλοτε εύφορης γης, χάνονται κάτω από τα νερά του ποταμού.

«Η στάθμη των νερών στο Παραλίμνιο ανέβηκε σήμερα μισό μέτρο. Η κατάσταση επιδεινώνεται και ο καιρός δεν μας βοηθά καθόλου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας.

Συνεργεία του δήμου θωρακίζουν από νωρίς το πρωί της Μ.Δευτέρας τους οικισμούς του Βαλτοτοπίου και του Πεθελινού, αναστηλώνοντας, όπου είναι απαραίτητο, νέα φράγματα.

«Είμαστε στο έλεος του καιρού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Γιώργος Στόικος, προσθέτοντας ότι «διανύουμε ήδη την πέμπτη εβδομάδα που πνίγεται η περιοχή από τον Στρυμόνα».

«Μέχρι αυτή την ώρα οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν, αλλά δεν ξέρουμε τον όγκο του νερού που θα συναντήσουμε, όταν ενωθούν τα νερά των παραποτάμων του Αγίου Ιωάννη και της Μπέλιτσας, με τον Στρυμόνα» δήλωσε ο Αθανάσιος Μπασδάνης, αντιδήμαρχος του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Καραγιαννίδη, παρότι υπάρχει αισθητή πτώση της στάθμης της λίμνης Κερκίνης, τα θυροφράγματα της λίμνης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Μ. Τρίτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από