Τι αποκαλύψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ετοιμάζεται να κάνει η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας λίγες ώρες μετά την επιστροφή της στο Δρομοκαΐτειο, όπου εκτίει την πρωτόδικη ποινή 12ετούς κάθειρξης για τη δική της ανάμειξη στην ιστορία με τις «χρυσές μίζες»; Μπορούν όσα φέρεται ότι είναι έτοιμη να πει, τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, να της χαρίσουν την ελευθερία της; Και αν πράγματι είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τη ροή μαύρου πολιτικού χρήματος, γιατί επέλεξε μέχρι τώρα να σιωπήσει;

Τα ερωτήματα αυτά συνδέονται με την ετεροχρονισμένη πρόθεση της Βίκυς Σταμάτη να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να μιλήσει για πρώτη φορά σχετικά με την υπόθεση που οδήγησε στη φυλακή τον σύζυγό της και την ίδια.

Ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης δηλώνει ότι η εντολέας του είναι έτοιμη να μιλήσει για θέματα που άπτονται της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, ο οποίος δικάζεται –όπως και η Βίκυ Σταμάτη –σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Το κάνει αυτό γιατί το οφείλει στο παιδί της που είναι μακριά του», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ραγκούσης, εξηγώντας γιατί η πελάτισσά του θέλει να ανοίξει τα «κρυμμένα χαρτιά» της. Και όπως λένε όσοι είναι κοντά της τις τελευταίες μέρες, η Βίκυ Σταμάτη είναι έτοιμη να κάνει το βήμα αυτό γιατί εμπιστεύεται απόλυτα τόσο τον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασής της από το Δρομοκαΐτειο, όσο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισόδωρο Ντογιάκο, ο οποίος έχει την εποπτεία της προκαταρκτικής.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Ραγκούσης εντός της ημέρας θα ενημερώσει τον κ. Πεπόνη προκειμένου να κληθεί το συντομότερο δυνατό η Βίκυ Σταμάτη να καταθέσει όσα εκείνη υποστηρίζει ότι γνωρίζει.

Στάση αναμονής. Δικαστικές πηγές αντιμετώπιζαν με επιφυλακτικότητα την πρόθεση της κατηγορούμενης συζύγου του πρώην υπουργού, η οποία μέχρι τώρα σε όλες τις απολογίες της είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις μίζες που φέρονται να είχαν διακινηθεί από προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων και είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ωστόσο, τηρούν στάση αναμονής επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση αρμόδιοι να αποτιμήσουν τα όποια στοιχεία εισφέρει είναι οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου, που στο τέλος της δευτεροβάθμιας δίκης θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένης της Βίκυς Σταμάτη.