Και ανηλίκους, μεταξύ αυτών και εξάχρονο, χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση ναρκωτικών στη Λέσβο η εγκληματική ομάδα Ρομά που εξαρθρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, συνελήφθησαν σε καταυλισμό στην Παγανή δύο Ρομά, ένας 37χρονος και μία 33χρονη.

Οπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες είχαν συστήσει τουλάχιστον κατά τους τελευταίους εννέα μήνες εγκληματική ομάδα, με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης. Για τη διακίνηση των ουσιών χρησιμοποιούσαν και απροσδιόριστο μέχρι στιγμής αριθμό ανήλικων Ρομά, τουλάχιστον πέντε.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου στην ανίχνευση ναρκωτικών αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με 39 γραμμάρια ηρωίνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χαρτοκόπτης και νυχοκόπτης με υπολείμματα ηρωίνης, 1.515 ευρώ από πώληση ναρκωτικών, φορητή ηλεκτρονική συσκευή (tablet), έξι κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα sim και σπαθί με λάμα μήκους 50 εκατοστών.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.

Η αστυνομική έρευνα παραμένει ανοιχτή για να αποσαφηνιστούν πλήρως ο ρόλος των ανηλίκων στην υπόθεση, καθώς και οι διασυνδέσεις και το εύρος της δραστηριότητας της εγκληματικής αυτής ομάδας.