Tην ακύρωση προστίμου 60.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από την Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη διαρροή απόρρητων στοιχείων χιλιάδων πελατών του διεκδικεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο ΟΤΕ.

Μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν σε εταιρεία εμπορίας προσωπικών δεδομένων προσωπικά δεδομένα παλαιών και νέων πελατών-συνδρομητών του ΟΤΕ της διετίας 2008-2010.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε στον ΟΤΕ πρόστιμο 60.000 ευρώ επειδή αποδείχθηκαν στην πράξη ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των πελατών του ΟΤΕ.

Στη συνέχεια ο ΟΤΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση της Αρχής που επέβαλε το επίμαχο πρόστιμο.

Στην αίτηση που κατέθεσε ο ΟΤΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει ότι δεν ήταν νόμιμη η συγκρότηση των μελών της Αρχής που εξέδωσαν την απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 60.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι άκυρη.

Ακόμη, υποστηρίζει ο ΟΤΕ ότι η απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε το πρόστιμο παραβιάζει τις αρχές της αναλογικότητας και της επιείκειας, αλλά είναι και μη νόμιμη όπως είναι και εσφαλμένη.