Η Ελλάδα επισπεύδει τη σύνταξη της λίστας με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα ικανοποιεί τους πιστωτές της και θα διασφαλίζει τη χρηματοδοτική βοήθεια που χρειάζεται, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Κυβερνητικά στελέχη είχαν συσκέψεις χθες για να διαμορφώσουν με λεπτομέρειες τις νέες οικονομικές πολιτικές, έχοντας ως στόχο την κατάθεση μίας λίστας με μεταρρυθμίσεις το αργότερο έως τη Δευτέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η Ελλάδα ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μπορεί να συνεδριάσουν και να εγκρίνουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ακόμη και την ερχόμενη Τετάρτη, σημειώνει η εφημερίδα.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνουν, ωστόσο, ότι η έγκριση για την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μπορεί να μη συνεδριάσουν πριν από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τον χρόνο που θα πάρει η διαπραγμάτευση για τις πολιτικές. «Θα ανέμενα κάποια μπρος πίσω» μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Από την ώρα που οι τεχνικές ομάδες της ΕΕ και του ΔΝΤ και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εγκρίνουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή τουλάχιστον ένα μέρος τους για να λάβει πρόσθετα κεφάλαια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η χώρα πρέπει να πληρώσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα, ενώ στη συνέχεια πρέπει να αποπληρώσει στις 9 Απριλίου σχεδόν 450 εκατ. ευρώ για δάνειο που πήρε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στα μέσα Απριλίου πρέπει να αποπληρώσει 2,4 δισ. ευρώ εντόκων γραμματίων που λήγουν.