Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματός του εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016 ανακοίνωσε με μήνυμα που ανήρτησε το πρωί στο Twitter ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας και μέλος του υπερσυντηρητικού Tea Party Τεντ Κρουζ.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία και ελπίζω πως θα κερδίσω την υποστήριξή σας», έγραψε ο Κρουζ στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

Ο 44χρονος συντηρητικός γερουσιαστής γίνεται έτσι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που μπαίνει στην κούρσα για το χρίσμα για τις εκλογές του 2016, καθώς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από τον Τζεμπ Μπους, ανεπίσημο υποψήφιο για το Λευκό Οίκο, και άλλες προσωπικότητες της αμερικανικής δεξιάς.

Το μήνυμα συνοδευόταν στο Twitter από ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, στο οποίο ο Κρουζ καλεί τους νέους συντηρητικούς να τον στηρίξουν. Οι σύμβουλοί του είπαν στα μέσα ενημέρωσης πως ο Τεντ Κρουζ ελπίζει να συγκεντρώσει για την εκστρατεία του από 40 ως 50 εκατ. δολάρια.

Ο Κρουζ είναι ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομάμα και των Δημοκρατικών. Πρόσφατα είχε δηλώσει πως η δημοκρατική πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία ενδέχεται να είναι υποψήφια στις εκλογές του 2016, «ενσαρκώνει τη διαφθορά της Ουάσιγκτον».