Είναι η πρώτη φορά στην 120χρονν ιστορία της Skoda, που οι πωλήσεις της σπάνε μέσα σε ένα χρόνο το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, το 2014 πωλήθηκαν συνολικά 1.037.000 μοντέλα Skoda εμφανίζοντας αύξηση πωλήσεων κατά 12,7% (έναντι του 2013 με 920.800 ταξινομήσεις). Επίσης, ο ετήσιος τζίρος της φίρμας αυξήθηκε κατά 13,9%.

Πάντως, η Skoda δεν φαίνεται πως θα μείνει στο 1 εκατ. πωλήσεις. Στόχος της είναι να ξεπεράσει κατά πολύ το υπάρχον ρεκόρ χάρη στο λανσάρισμα των νέων μοντέλων της. Ανάμεσα τα μοντέλα που θα φέρουν ακόμη περισσότερες πωλήσεις θα είναι και η νέα γενιά Superb, που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην αυξητική πορεία των πωλήσεων συμβάλλει ήδη η νέα Fabia 3ης γενιάς, η οποία από τον Ιούνιο θα λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά ενώ τους επόμενους μήνες η γερμανοποιημένη φίρμα έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα ειδικών εκδόσεων, όπως της πανίσχυρης Octavia RS 230, της νέας Fabia Monte Carlo και των επετειακών «Edition» για τα Fabia, Rapid, Octavia και Yeti.