Το MINI Countryman διαθέτει τα χαρακτηριστικά τη φίρμας – ευέλικτο κ.α. – μόνο που το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει ένα ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό. Στη Γενεύη, η MINI παρουσίασε το Countryman Park Lane, ένα μοντέλο παντός εδάφους με σπορ χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση διακρίνεται από τις σπορ ρίγες, τις 18άρες ζάντες αλουμινίου και το πακέτο αισθητικής αναβάθμισης MINI ALL4 Exterior που περιλαμβάνει δύο ασημί στοιχεία αμαξώματος για την εμπρός και πίσω ποδιά και τα μαρσπιέ.

Αποκλειστικά εμβλήματα στα ‘φινιστρίνια’ και στην επιφάνεια του cockpit φέρουν το λογότυπο «Park Lane» όπως και τα μαρσπιέ.

Το νέο μοντέλο, που κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη, διατίθεται προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης ALL4 σε όλες τις εκδόσεις. Το μοντέλο παντός εδάφους περιλαμβάνει επιπλέον χαρακτηριστικά όπως προβολείς ομίχλης LED, σπορ καθίσματα από ύφασμα/δέρμα, αυτόματο A/C, Sport Button, αισθητήρα βροχής με αυτόματο έλεγχο φώτων, σπορ δερμάτινο τιμόνι με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, βελούδινα πατάκια και ένα πακέτο αποθηκευτικών χώρων και φώτων.