Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από τις έντονες χιονοπτώσεις και τη χιονοθύελλα στο Μαυροβούνιο, όπου χωριά έχουν αποκλειστεί και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς οδικούς άξονες.

Στον αυτοκινητόδρομο Νίκσιτς -Σάβιτς, με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 40 ανθρώπων, που παρέμειναν επί ώρες ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους.

Καθηλωμένα έμειναν λίγο πριν από την είσοδο σε τούνελ δύο μίνι λεωφορεία, δέκα οχήματα και ένα ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή. Μέλη της Υπηρεσίας Προστασίας και Διάσωσης από τις πόλεις Νίκσιτς και Σάβνικ και εθελοντές της

Ομάδας Διάσωσης “Ikstrim” τους ταξιδιώτες και τους μετέφεραν στην πόλη Σάβνικ.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους οδικούς άξονες, Μοΐκοβατς – Τζούρτζεβιτσα Τάρα, Νίκσιτς – Ζάμπλιακ, Πλούζινε – Στσέπαν Πόλιε στον επαρχιακό δρόμο Σλιέπατς Μοστ – Τομάσεβο.

Το ύψος του χιονιού στο βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου έφθασε τα 40 εκατοστά και σε ορεινές περιοχές ξεπέρασε τα 80 εκατοστά.

Αποκλεισμένα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες, είναι χωριά στο οροπέδιο Κόριτσκα. Από τον οργανισμό διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώθηκε ότι παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα, λόγω της δύσκολης πρόσβασης στην περιοχή και του μεγάλου όγκου χιονιού.