Η βιολογική του ταυτότητα είχε εντοπιστεί τρεις φορές σε ισάριθμους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ωστόσο παρέμενε ορφανή, αφού ο «Ιάσονας» δεν είχε ποτέ «συναντηθεί» με την Αστυνομία. Δεν είχε εντοπιστεί σε πορεία, δεν ήταν από τα πρόσωπα που χαρακτηρίζονται ως αντιεξουσιαστές από την ΕΛ.ΑΣ., δεν είχε επαφές με κανέναν από όσους τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον έχουν ελεγχθεί ή απασχολήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις διωκτικές Αρχές.

Ηταν ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ένας ήσυχος πολίτης από το Γαλάτσι, τον οποίο οι γείτονές του έβλεπαν να κάνει βόλτες με τον σκύλο του και να ασχολείται με το παιδί του. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όμως, ο 39χρονος «Ιάσονας» περιγράφεται από αξιωματικούς της Αστυνομίας ως το πρόσωπο – κλειδί για να ανοίξουν νέοι δρόμοι στην έρευνα για την εξάρθρωση τρομοκρατικών ομάδων.

Η ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Μάλιστα, προχωρώντας ακόμη περισσότερο, αρχίζουν να μιλάνε ακόμη και για τη Σέχτα Επαναστατών. Η οργάνωση που σίγησε μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια κι έχει σκοτώσει επίσης τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα στον ενάμιση χρόνο της δράσης της, παρά τις κατά καιρούς αισιόδοξες διαρροές από την Κατεχάκη, παραμένει ανέγγιχτη.
Τα πράγματα τώρα σύμφωνα με την Αστυνομία είναι διαφορετικά. Αν και σημειώνουν ότι ο δρόμος της έρευνας είναι ακόμη μακρύς, αφού ο υπολογιστής του που κατασχέθηκε θεωρείται χρυσωρυχείο στοιχείων που δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί και αποκωδικοποιηθεί, εντούτοις ήδη θεωρούν τον «Ιάσονα» κομβικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σημειώσεις της Αγγελικής Σπυροπούλου και των Πυρήνων της Φωτιάς που έχουν μέχρι τώρα αποκωδικοποιηθεί υπάρχουν αναφορές στη Σέχτα –τουλάχιστον σε πέντε διαφορετικά σημεία. Επιπλέον, αναφέρεται ότι συμφωνούσαν ότι εφόσον θα υπήρχαν θύματα με την έκρηξη του τρομοδέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, τότε «θα το έριχναν στη Σέχτα»: «αν ξαπλώναμε πέντε – έξι μπάτσους, θα το ρίχναμε στη Σέχτα». Υπενθυμίζεται ότι το τρομοδέμα δεν εξερράγη χάρη στην παρατηρητικότητα του αστυνομικού που το παρέλαβε και εκτός από το βιολογικό υλικό του «Ιάσονα» έχει εντοπισθεί και αποτύπωμα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το εύρημα αυτό τοποθετεί δίπλα στον «Μανώλη» της 17Ν τον 39χρονο.

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία σαφής πληροφορία για το πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη ενός προσώπου που έως τώρα ήταν «άγραφο χαρτί». Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή αξιωματικού που συγκρίνοντας τον «Ιάσονα» με τον Λάμπρο Φούντα – τον βιολόγο, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με τα σχολαστικά μέτρα που έπαιρνε για να μην αφήνει ίχνη, είπε πως «ο «Ιάσονας» είναι δέκα φορές Φούντας, αφού εκείνος είχε προσαχθεί από το Πολυτεχνείο το 2005, δεν ήταν άγνωστος».

Μέχρι τώρα παραμένει νεφελώδες πώς έφτασε στον 39χρονο η Αντιτρομοκρατική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ταυτοποίησαν από την αποκωδικοποίηση της αλληλογραφίας μεταξύ της Σπυροπούλου και των Πυρήνων που είναι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό.

Το δεύτερο σημείο που προκαλεί εντύπωση είναι πώς ένας τόσο «σχολαστικός τρομοκράτης», που κατάφερνε να είναι «φάντασμα» για τις διωκτικές Αρχές, ήταν αρκετά απρόσεκτος ώστε να αφήσει ίχνη όχι σε μία, αλλά σε τρεις βόμβες που φέρεται να έχει κατασκευάσει –η μία εκ των οποίων μάλιστα πριν από την απόδραση του Ξηρού.

Απεργία πείνας από Κουφοντίνα, Γουρνά και Μαζιώτη

Απεργία πείνας κάνουν από χθες ο Δημήτρης Κουφοντίνας (17 Νοέμβρη) και τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Κώστας Γουρνάς και Νίκος Μαζιώτης. Ολοι κρατούνται στην ειδική πτέρυγα τύπου Γ των φυλακών Δομοκού, όπου οι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο από την περασμένη Παρασκευή. Οι τρεις απεργοί πείνας ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, ενώ οι Κουφοντίνας και Γουρνάς ζητούν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.