Ακινητοποιημένο στη Σάμο, λόγω επίσχεσης εργασίας από το πλήρωμα για μη καταβολή δεδουλευμένων, παραμένει από την Πέμπτη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί σήμερα με ρυμουλκό στον Πειραιά για αποκατάσταση της βλάβης και εκ νέου δρομολόγησή του.

Στην επίσχεση εργασίας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, συμμετέχει το 80% του πληρώματος, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ακινητοποιημένο εδώ και 15 ημέρες στη Σάμο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Η ΠΕΝΕΝ σε σημερινή της ανακοίνωση προειδοποιεί με κλιμάκωση του αγώνα της και με γενικευμένη κινητοποίηση στο σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιριών, ενώ καλεί τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να πάρουν άμεσα μέτρα για τις οφειλές στα πληρώματα.

Στελέχη της ΝΕΛ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα του «Μυτιλήνη» τόνισαν ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν ωφελούν τους ναυτικούς της εταιρείας και τους εργαζόμενους ενώ τόνισαν ότι έχει κατατεθεί σχετικό υπόμνημα 200 σελίδων στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από