H Τσέλσι Μάνινγκ, η στρατιώτης που διέρρευσε τα διαβαθμισμένα έγγραφα στο Wikileaks, μπορεί να υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία στις φυλακές όπου κρατείται προκειμένου να αλλάξει φύλο και να γίνει γυναίκα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματικό του Πενταγώνου και το δικηγόρο της.

Οι αρχές θα χορηγήσουν την θεραπεία στην Τσέλσι Μάνινγκ «βάση της εξέλιξης της κατάστασης της υγείας της» γνωστοποίησε ο αξιωματικός του Πενταγώνου.

Την απόφαση έλαβε την 5η Φεβρουαρίου ο συνταγματάρχης Ερίκα Νέλσον που διοικεί τη στρατιωτική φυλακή του Φορτ Λίβενγουορθ (Κάνσας) όπου εκτίει την ποινή κάθειρξης η Μάνινγκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας» που «η κυβέρνηση αποδέχθηκε τελικά να ξεκινήσει την ορμονοθεραπεία» η Μάνινγκ με στόχο να αλλάξει φύλο, δήλωσε από την πλευρά του σε ένα δελτίο τύπου ο Τσέις Στράντζιο, ο δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης για την Προάσπιση των Ελευθεριών, που εκπροσωπεί την Τσέλι Μάνινγκ.

Από το 2014 δικαστής είχε αποδεχθεί το αίτημα της Μάνινγκ να αλλάξει το όνομά της από «Μπράντλεϊ» σε «Τσέλσι».

Πρώην αναλύτρια πληροφοριών στο Ιράκ, η Τσέλσι Μάνινγκ έχει δηλώσει ένοχη στην κατηγορία ότι διέρρευσε περισσότερα από 700.000 απόρρητα έγγραφα στον ιστότοπο WikiLeaks και εκτίει τώρα ποινή φυλάκισης 35 ετών.