Έχουμε τελειώσει με το μνημόνιο, έχουμε τελειώσει με την τρόικα, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

«Τους τύπους που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολή στους υπουργούς δεν θα τους ξαναδούμε. Ούτε με e-mail θα συνεχιστεί η χώρα να κυβερνάται όπως έκανε ο κ. Σαμαράς, όταν είπε ότι τους έδιωξε» δήλωσε στον ANT1, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες έστειλαν μήνυμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Η τρόικα θα αντικατασταθεί στην Ελλάδα με τους θεσμούς με τους οποίους η χώρα έχει συνάψει συμφωνία ισότιμου εταίρου και θα ακούμε τους ισότιμους εταίρους, όπως, όμως, θα ακούνε και αυτοί ισότιμα. Η σχέση εξουσίας, δηλαδή, του δανειζόμενου με το δανειστή δεν θα υπάρχει.

Το μνημόνιο και η πολιτική την οποία είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν ισχύει» πρόσθεσε.

«Η στήριξη του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση, γιατί πλέον η κυβέρνηση δεν πάει εκεί ως ΣΥΡΙΖΑ ή Ανεξάρτητοι Ελληνες, πάει ως κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, έδωσε ένα αποτέλεσμα το οποίο θεωρώ – θα το δούμε τη Δευτέρα ξεκάθαρα- είναι μία δικαίωση για αυτόν τον αγώνα, τον οποίο έχει διεξάγει ο ελληνικός λαός και οι ευρωπαϊκοί λαοί» επισήμανε ο κ. Καμμένος, τονίζοντας:

«Δεν έχουμε πλέον την επιβολή ενός προγράμματος το οποίο έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, την οικονομία στο τέλμα, τη νέα γενιά να έχει μετατραπεί είτε σε ανέργους είτε σε μετανάστες. Φαίνεται ότι υπάρχει η ελπίδα της αλλαγής μιας πολιτικής από μία εκλεγμένη κυβέρνηση και η επαναφορά της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».