Εστω και με δέκα παίκτες (από το α’ μέρος), ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη επί του ΟΦΗ (3-2). Το ντέρμπι του Ηρακλείου είχε όλα τα στοιχεία που θέλει ο κόσμος για να ευχαριστηθεί ένα παιχνίδι. Πέντε γκολ, τρία δοκάρια, αρκετές φάσεις και αγωνία μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.

«Δύσκολη και αγχωτική» χαρακτήρισε τη νίκη ο προπονητής του Εργοτέλη Γιάννης Ταουσιάνης: «Κάθε νίκη σού δίνει κάτι σημαντικό. Από αυτό το αποτέλεσμα αποκτούμε δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε».

Ο Μπόε έδωσε προβάδισμα στον Εργοτέλη (24′), αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκέντσογλου αποβλήθηκε. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ (Τζίλας 31′), δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ μείωσε (Μακρής), αλλά ο Γκοργκς (36′) σκόραρε για το 3-1. Στο β’ μέρος ο Εργοτέλης προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε, ο ΟΦΗ μείωσε με τον Μερεμπασβίλι (68′), ενώ είχε και δύο δοκάρια (Κουτσιανικούλης, Κάλαϊτζιτς).

«Αρχίσαμε το ματς και χάσαμε ένα εικοσάλεπτο. Θα ήταν διαφορετικά αν πετυχαίναμε πρώτοι γκολ» είπε ο Νίκος Αναστόπουλος. «Στο β’ μέρος είχαμε πολλές φάσεις για γκολ. Δεν θυμάμαι τα τελευταία τρία χρόνια να έχει παίξει τόσο καλά η ομάδα». Ο Αναστόπουλος αναφέρθηκε και σε μία φάση στην οποία ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι. «Νομίζω ότι είναι πέναλτι. Οταν ένας παίκτης είναι από μπροστά και δέχεται την μπάλα δεν έχει λόγο να πέσει» είπε.

Εργοτέλης: Σαράνοφ, Τζανακάκης, Γκοργκς, Λουβιόν, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Μπόε, Γιουσούφ (43′ Κοζορώνης), Καλέ (61′ Χαντί), Ούλα, Τζίλας (79′ Σολάρι).

ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (39′ Μαραθιανός), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (57′ Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.