Να καθησυχάσει την κοινή γνώμη αλλά και να διαβεβαιώσει ότι θα επιμείνει στις αποφάσεις της επιχείρησε χθες η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για την οποία ο Μάριο Ντράγκι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό μόλις αυτός επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «η απόφαση δεν επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας καθώς ανανεώνει την ρευστότητα των τραπεζών μέσω του ELA».

Ο Πρωθυπουργός τον άκουσε με προσοχή και του επεσήμανε ότι τον «δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή και στην βάση αυτή θα συνεχίσει να αναζητεί μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους».

Εξάλλου σε μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι:

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), λαμβάνοντας και ανακοινώνοντας τούτη την απόφαση, ασκεί πίεση στο Eurogroup να προχωρήσει γοργά στη σύναψη νέας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.

Η κυβέρνηση διευρύνει καθημερινά τον κύκλο των διαβουλεύσεων με εταίρους και θεσμούς στους οποίους ανήκει, παραμένει σταθερή στους στόχους του προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας που ενέκρινε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, και διαβουλεύεται με στόχο την εκπόνηση της ευρωπαϊκής πολιτικής που θα τερματίσει οριστικά την έως τώρα αυτοτροφοδοτούμενη κρίση της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας».