Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του λιμανιού του Πειραιά προς όφελος της πόλης, ζητάει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, σε συγχαρητήρια επιστολή του προς στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θόδωρο Δρίτσα, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Στην επιστολή του ο κ. Μώραλης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τη θέση του δήμου Πειραιά για τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, καθώς και την ανάγκη θέσπισης ενός οικονομικού πόρου από τη λειτουργία του προς όφελος της πόλης.

«Με ικανοποίηση ακούσαμε ότι η πρώτη δέσμευση και εξαγγελία σας αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού. Για εμάς ο επαναπροσδιορισμός πλέον του ρόλου και του χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά επιβάλλει ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη για τη θέσπιση ενός οικονομικού πόρου που αφορά τη λειτουργία του λιμανιού, προς όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών», τονίζεται στην επιστολή.

Ο δήμαρχος Πειραιά προσκαλεί επίσης τον νέο υπουργό να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη νέα του ιδιότητα, για να συζητηθεί διεξοδικά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για το λιμάνι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από