Ο Κρίστιαν Χόρνερ, ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull κρατάει μικρό καλάθι σχετικά με το μονοθέσιο της ομάδας του και για το κατά πόσο έτοιμο είναι – μηχανολογικά – ώστε να μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες του δοκιμές την ερχόμενη Κυριακή στην πίστα της Χερέθ.

Ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής αναφέρει ότι η κατασκευή του RB11, του νέου μονοθεσίου της Red Bull δεν έχει ολοκληρωθεί. Μπορεί το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας να έχει βελτιωθεί σε χρόνο ρεκόρ, όμως, έως την Κυριακή είναι πολύ πιθανόν να πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις.

Πάντως, ο ίδιος αναφέρει ότι οι φετινές δοκιμές δεν θα είναι χειρότερες από τις κακότυχες περσινές δοκιμές. «Νομίζω πως είχαμε κάνει 4 γύρους σε 4 μέρες και το μονοθέσιο ή σταματούσε στη πίστα ή έπιανε φωτιά.» επεσήμανε ο Χόρνερ.

Ο έμπειρος τεχνικός διευθυντής ανέφερε ότι πλέον ομάδα του γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα λάθη που έκαναν πέρσι, ενώ το πιο σημαντικό τόνισε ότι για τα περσινά προβλήματα δεν έφταιγε το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας αλλά το λάθος ήταν στον κινητήρα.