Μια και οι εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν από τις εξελίξεις.

Έτσι, όλοι έχουν προσαρμόσει το πρόγραμμά τους την ημέρα των εκλογών, στις ανάγκες της πολιτικής ενημέρωσης.

Στο Μega, ο πρώτος μαραθώνιος αρχίζει, νωρίς το πρωί, στις 07.00, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, να δίνουν το κλίμα της εκλογικής διαδικασίας. Από τις 10.00 έως τις 1 4.00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης μας ενημερώνουν για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, καθώς και την ψηφοφορία των πολιτικών αρχηγών, σε απευθείας συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα.

Στις 18.30 αρχίζει η εκπονμπή «MEGA Εκλογές 2015». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη αλλά και τον Νίκο Ευαγγελάτο συζητούν με κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, για την κρισιμότητα των εκλογών και τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού, θα μεταφέρει ζωντανά τον παλμό των εκλογών, τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και όλες τις αντιδράσεις.

Σημειωτέον, η εκλογική δραστηριότητα, η πορεία και η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα καλυφθούν και διαδικτυακά, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα www.megatv.com/megaekloges2015, με αναμετάδοση του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της ημέρας των εκλογών σε live streaming, βίντεο,ροή ειδήσεωνκαι ροή αποτελεσμάτων.

Στον ΑΝΤ1, την πρώτη αίσθηση της ατμόσφαιρας την ημέρα των εκλογών θα μας δώσει όπως πάντα το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη από τις 7.00 μέχρι τις 13.00. Με καλεσμένους από όλους τους χώρους, ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, η εκπομπή θα παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας και ο Γιώργος Παπαδάκης με τους συνεργάτες του θα ενημερώσουν αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια για την εκλογική διαδικασία.

Στις 18.00, η μεγάλη εκλογική βραδιά ξεκινάει με την Μαρία Χούκλη. Στις 19.00, μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls της Metron Analysis και του Στράτου Φαναρά σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Στο στούντιο μαζί με τη Μαρία Χούκλη, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος θα σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους. Κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται.

Επιπλέον, απεσταλμένοι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μεταφέρουν το κλίμα, κατά τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, ενώ σε ζωντανές συνδέσεις με τα γραφεία των κομμάτων, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθώς και δηλώσεις πολιτικών.

Στον Alpha, το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του σταθμού θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την κάλυψη, λεπτό προς λεπτό, της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Μεταπολίτευσης. Πολιτικοί συντάκτες του σταθμού θα βρίσκονται στα στρατηγεία των κομμάτων ενώ ρεπόρτερ και ανταποκριτές θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Την αυλαία του εκλογικού μαραθωνίου ανοίγει στις 7.00 η εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση στον Alpha», με τον Σπύρο Χαριτάτο. Στις 10.00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης και στις 13.00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.

Ο εκλογικός μαραθώνιος συνεχίζεται στις 18.00 με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους. Στις 19.00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll. Το συντονισμό θα έχει ο Αντώνης Σρόιτερ ενώ η γενική διευθύντρια του ΤheTOC.gr, Έλλη Στάη, θα σχολιάζει και αναλύει τα δεδομένα.

Στο στούντιο, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Στον Σκάι, από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς καταγράφει την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα. Ο Τάκης Χατζής παίρνει τη σκυτάλη της εκλογικής ενημέρωσης στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 δίνει τον παλμό των εκλογών.Από τις 11.00 και μέχρι τις 13.00 ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου θα βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας.

Για μία ώρα το μεσημέρι θα υπάρξει μία ανάπαυλα από τον εκλογικό μαραθώνιο με αθλητική ενημέρωση. Από τις 2.00 το μεσημέρι ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος δίνουν και πάλι το εκλογικό στίγμα της ημέρας. Στις 15.30 συνεχίζεται ο ενημερωτικός εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Άννα Μπουσδούκου. Στις 17.00 η Εύα Αντωνοπούλου παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας.

Στις έξι το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ. Στις 19.00 η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη. Στο στούντιο εκπρόσωποι των κομμάτων και προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης.

Στο Star, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συντονίσει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μαζί του, η Μάρα Ζαχαρέα και καλεσμένοι, προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της οικονομίας, του πολιτισμού.

Από τις 17.45 το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού, με απευθείας συνδέσεις σε δεκάδες σημεία της χώρας και φυσικά με τα «στρατηγεία» των κομμάτων, θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα. Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19.00, ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αρχηγών και δορυφορικές συνδέσεις με τους ανταποκριτές του Star σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο για τον πρώτο αντίκτυπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στον εκλογικό μαραθώνιο, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, θα σχολιάσουν την ετυμηγορία της κάλπης και τα σενάρια της επόμενης μέρας.