Μέχρι και σχεδιάγραμμα των φυλακών των Τρικάλων, αλλά και μία κάτοψη του σωφρονιστικού καταστήματος από το οποίο αποπειράθηκε να αποδράσει με ελικόπτερο ο Παναγιώτης Βλαστός, τον Φεβρουάριο του 2013, ανακάλυψαν οι διωκτικές Αρχές στη διάρκεια των ερευνών τους για την εγκληματική οργάνωση που φέρεται ότι δρούσε με έδρα τον Κορυδαλλό.
Το σημαντικό αυτό εύρημα, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, εντόπισαν οι Αρχές στο σπίτι της πρώην συντρόφου του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτη Βλαστού, η οποία απολογήθηκε χθες και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από το σκαρίφημα, στο οποίο χειρόγραφα σημειώνονται όλοι οι χώροι της φυλακής, το προαύλιο, η ταράτσα, ο ακάλυπτος χώρος, η νεκρή ζώνη, οι σκοπιές αλλά και ο εξωτερικός δρόμος, ο βαρυποινίτης είχε στην κατοχή του και κατόψεις του σωφρονιστικού καταστήματος αποτυπωμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Γεγονός που κάθε άλλο παρά απαρατήρητο περνά, γεννώντας ερωτηματικά για το αν ενδεχομένως υπήρχε και εσωτερική πληροφόρηση των κρατουμένων.

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ. «Αν θυμάμαι καλά, την τελευταία φορά που συνάντησα τη Λίτσα Βλαστού (σ.σ. πρόκειται για την εξαδέλφη του βαρυποινίτη, η οποία αποκάλυψε στην Αστυνομία την παράνομη δράση τής οργάνωσης στην οποία συμμετείχε και η ίδια, αλλά έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας) μου έφερε έναν φάκελο ο οποίος περιείχε κάτι σχεδιαγράμματα από τις φυλακές Τρικάλων, κάποιους αριθμούς πινακίδων, ονόματα και ωράρια κινήσεων που δεν θυμάμαι και δεν ξέρω τι αφορούσαν» αναφέρει στην προανακριτική της κατάθεση η πρώην σύντροφος του Βλαστού, Παναγιώτα Κ., για τα επίμαχα σχεδιαγράμματα.

Και συνεχίζει λέγοντας πως «ο φάκελος αυτός ήταν κλειστός, ωστόσο ο Παναγιώτης μου είχε πει να αντιγράψω τους αριθμούς των πινακίδων και όλα τα άλλα στοιχεία για να μη χαθούν σε περίπτωση που το άτομο που θα ερχόταν να τα παραλάβει τα έχανε. Πράγματι εγώ αντέγραψα ό,τι είχε μέσα ο φάκελος, τα υπόλοιπα τα έβγαλα φωτοτυπίες τις οποίες ξαναέβαλα στον φάκελο και κράτησα τα πρωτότυπα».

ΤΑ ΟΠΛΑ. Η «Πένυ», όπως την αποκαλούσαν, απολογούμενη στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με όπλα, όπως της αποδίδεται, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρήματα που παρέλαβε από γραφείο του Πειραιά, υποστήριξε πως αυτά ήταν νόμιμα καθώς προέρχονταν από πώληση δικού της ακινήτου στην Κόρινθο.
Χθες, όμως, ανακριτές και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο προς τη φυλακή στους δύο πρώτους κατηγορουμένους που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο αλλοδαπός Ταουλάντ Φεϊζουλά, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση, εκεί όπου παρακολουθούσαν το σπίτι της Λίτσας Βλαστού κατόπιν εντολής του Βλαστού, και η Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου, μητέρα παλαιού συγκρατούμενου του Βλαστού, από την οποία ο βαρυποινίτης φέρεται ότι ζήτησε να παραδώσει 2.000 ευρώ σε έναν δικό του.

Αντίθετα, την ίδια ποινική μεταχείριση με την πρώην σύντροφο του Βλαστού επεφύλαξαν οι ανακριτές και στον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Σ., ο οποίος έφυγε ελεύθερος με όρους από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ότι μεσολαβούσε και μετέφερε μηνύματα μεταξύ του βαρυποινίτη και ενός κατηγορουμένου για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα σχετικά με τους πλούσιους κρατουμένους στην αποκαλούμενη πτέρυγα VIP των φυλακών του Κορυδαλλού, τους οποίους εικάζεται ότι ήθελε να εκβιάζει ο Π. Βλαστός.