Aυξημένος θα είναι φέτος ο τουρισμός στη χώρα μας, από τις Η.Π.Α., λόγω της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ αλλά και της πτώσης των τιμών των καυσίμων που επηρεάζουν το μεταφορικό κόστος ενώ λόγω της πολιτικής αστάθειας και των πρόωρων εκλογών που διεξάγονται αυτό το διάστημα παρατηρείται ένα «πάγωμα» των τουριστικών κρατήσεων προς την Ελλάδα, παρά το ότι τους προηγούμενους μήνες διαφαινόταν ότι και το 2015 θα ήταν μια καλή χρονιά για τον τουρισμό.

Αυτά ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που επισκέφτηκε την Τετάρτητο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μίχαλο και μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕΑ.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη μείωση που σημειώθηκε στις επισκέψεις στην Ελλάδα εξαιτίας των γεγονότων στη Ρωσία και στην Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι η χώρα χτίζει ήδη, και μάλιστα με επιτυχία, την αγορά της νότιας Αμερικής και ιδιαίτερα της Βραζιλίας αλλά και της Κίνας.

Η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του υπουργείου της σημειώνοντας την αυξητική τάση του τουρισμού μας από το 2012 μέχρι σήμερα. Αναφερόμενη ειδικότερα στην Αθήνα, η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι το 2014 επισκέφτηκαν την ελληνική πρωτεύουσα περισσότεροι από 15.000.000 τουρίστες, παρουσιάζοντας μια αύξηση πάνω από 20%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού κατάφερε εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης να αποδείξει περίτρανα ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ότι είναι ο κλάδος που ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες δεν παύει να στηρίζει την οικονομία και την απασχόληση.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η δυναμική αυτή δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό και ότι η προσπάθεια τώρα πρέπει να στραφεί στην αύξηση της ποιοτικής διαφοροποίησης και της άμβλυνσης της εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.