Ο υπουργός Υγείας του Μάλι ανακοίνωσε ότι έληξε η επιδημία του ιού Εμπολα στη χώρα, καθώς έχουν περάσει 42 ημέρες χωρίς να καταγραφεί ούτε ένα νέο κρούσμα του θανατηφόρου ιού.

Το Μάλι έχει καταγράψει έξι θανάτους από τον Εμπολα, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.400 ανθρώπους στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, στο χειρότερο ξέσπασμα του ιού αιμορραγικού πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ.

«Ανακοινώνω σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2015, το τέλος της επιδημίας του Εμπολα στο Μάλι», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ουσμάνε Κονέ σε δήλωσή του με την οποία ευχαριστεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας της χώρας και τους διεθνείς εταίρους για τη δουλειά που έκαναν προκειμένου να σταματήσουν το ξέσπασμα του ιού.

Ο τελευταίος ασθενής με Εμπολα στο Μάλι ανέρρωσε και βγήκε από το νοσοκομείο στις αρχές Δεκεμβρίου. Κάποια στιγμή, οι αξιωματούχοι στον χώρο της υγείας είχαν βρεθεί να παρακολουθούν περισσότερα από 300 κρούσματα.

Το Μάλι έγινε η έκτη χώρα στη Δυτική Αφρική η οποία κατέγραψε κρούσμα του Εμπολα, όταν ένα κοριτσάκι δύο ετών από τη Γουινέα πέθανε τον Οκτώβριο. Ηταν έτοιμο να κηρύξει το τέλος του Εμπολα τον Νοέμβριο, αλλά σημειώθηκε νέο κύμα κρουσμάτων.