Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ο Μλάντεν Πέτριτς φλέρταρε με την πρόωρη αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό. Οι υψηλότατες απολαβές του (αμείβεται με 450.000 ευρώ, όσα λαμβάνει και ο πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης των Πρασίνων Μάρκους Μπεργκ) ήταν αντιστρόφως ανάλογες με την προσφορά του στην ομάδα. Πρόκειται για το διάστημα που κλήθηκε να καλύψει ανεπιτυχώς το κενό του τραυματία σουηδού φορ. Κι ενώ τα σημάδια έδειχναν ότι ο 34χρονος επιθετικός μετρούσε ημέρες στο Τριφύλλι, ήλθε η αγωνιστική μεταμόρφωση. Παραδόξως, τούτο συνέβη όταν επέστρεψε στη δράση ο Μπεργκ. Ο κόουτς των Πρασίνων Γιάννης Αναστασίου στην προσπάθειά του να χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα –αναζητώντας λύση προκειμένου να προσφέρει μια τελευταία ευκαιρία στον Πέτριτς –του έδωσε ρόλο δημιουργικού μέσου πίσω από τους επιθετικούς.

Το πείραμα πέτυχε και σταδιακά ο Κροάτης άρχισε να θυμίζει εκείνον τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που κάποτε γοήτευε το κοινό στα γήπεδα της γερμανικής Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ και του Αμβούργου. Σκόραρε το νικητήριο γκολ επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (1-0) και είχε σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επανέλθει σε τροχιά τίτλου. Την περασμένη Κυριακή μοίρασε τρεις ασίστ στη συντριβή (5-0) του Εργοτέλη, ενώ χθες με μια εξαιρετική κεφαλιά στο 29′, έπειτα από συστημένη εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς, χάρισε στο Τριφύλλι ένα ακόμη πολύτιμο και ιδιαίτερα δύσκολο τρίποντο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, που έστησε πούλμαν μπροστά στο τέρμα του παίζοντας κατενάτσιο. Μπορεί πάντως η νίκη με 1-0 να ήταν φτωχή για τον Παναθηναϊκό, ιδίως συγκριτικά με το επιθετικό κρεσέντο απέναντι στον Εργοτέλη, αλλά όπως σχολίασε ο κόουτς Αναστασίου «τρεις βαθμούς δίνει και το 1-0». Σημειωτέον ότι στο γενικότερο μέτριο κλίμα, ενός μέτριου αγώνα, υπήρξε και ένας μέτριος διαιτητής που έκανε λάθος σε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις. Πέραν του οφσάιντ γκολ του Πέτριτς (με κύρια ευθύνη του βοηθού) δεν έδωσε ένα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και από μία αποβολή σε Τομάς, Μαχαίρα και Τριανταφυλλόπουλο.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες (58′ Λαγός), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς (75′ Καρέλης), Κλωναρίδης (66′ Ζέκα), Μπεργκ.

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Σκέμπης (61′ Μιλοσάβλιεφ), Μιλιάζες, Τομάς, Κώτσιος, Μαχαίρας, Γκόμες, Βούκσεβιτς, Νικολακάκης (81′ Μάγκας), Ορτέγα (72′ Σοτέλο), Μάντζιος.