Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά τη σύλληψη δύο ατόμων, φερόμενων ως συνεργατών του, και συγκεκριμένα του 54χρονου απότακτου αστυνομικού και του 37χρονου Αλβανού ο οποίος είχε νοικιάσει το κρησφύγετο της Αναβύσσου.

Εως το πρωί της Πέμπτης είχαν ερευνηθεί τρία σπίτια και συγκεκριμένα ένα στα Σεπόλια και ένα στη Γλυφάδα, που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες, καθώς και το πατρικό σπίτι του απότακτου αστυνομικού στη Μάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα σπίτια δεν βρέθηκε οπλισμός.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως στον εντοπισμό της 22χρονης φοιτήτριας, που συμμετείχε στην ομάδα υπόθαλψης και υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και στην ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργατών του, κυρίως ποινικών, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα συμμετείχαν στην επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, που σχεδίαζε η ομάδα.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός υπηρετούσε παλαιότερα στην ΕΚΑΜ και μάλιστα είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη που κατέληξε σε φιάσκο, στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ. Ωστόσο, η σχέση του με τον Χριστόδουλο Ξηρό προέκυψε τον τελευταίο καιρό μέσω του 37χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι σεσημασμένος για σωρεία ποινικών αδικημάτων, με επτά διαφορετικά ονόματα και φέρεται ότι ανήκει στην ομάδα έγκλειστου των φυλακών για εκβιάσεις και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν ως ρόλο την υπόθαλψη και υποστήριξη του Χριστόδολου Ξηρού.

Την ίδια ώρα, από την Αντιτρομοκρατική γίνεται έρευνα και για άλλο πρόσωπο που φέρεται ότι έχει νοικιάσει κρησφύγετο στο Λουτράκι.