Συγκεκριμένους ρόλους αποδίδει ο εφέτης ειδικός ανακριτής στους δύο κατηγορουμένους αξιοποιώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που αποτελούν πλέον μέρος της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός φέρεται να είναι το πρόσωπο εκείνο που είχε ενοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο, όπου και συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Χάρι Κόκα, ο «Χάρης», όπως είχε γίνει γνωστός από τις Αρχές, κατά την κατηγορία προχώρησε στην ενέργεια αυτή κατ’ εντολήν μελών της οργάνωσης των Πυρήνων της Φωτιάς καθώς και άλλων προσώπων που έχουν σχέση με τον χώρο του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Η επαφή φέρεται να έγινε στην 1η πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση του επίσης κατηγορούμενου στην ίδια υπόθεση απότακτου αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστου Πατουχέα, ο οποίος ήταν κρατούμενος στην ίδια πτέρυγα.

Τον Αλβανό Χάρι Κόκα ως τον άνθρωπο που του έδινε το ενοίκιο για το σπίτι στην Ανάβυσσο αναγνωρίζει μάρτυρας. «Από τις φωτογραφίες που μου επιδεικνύετε (είναι του Κόκα) αναγνωρίζω το άτομο που μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης, από τον οποίο παραλάμβανα στο φαρμακείο το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου».

«ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ». Τα στοιχεία της ταυτότητας του συγκεκριμένου κατηγορουμένου φέρεται ότι αποκάλυψε άγνωστος, ο οποίος τηλεφώνησε στις 9 Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, «στις 9/1/2015 άγνωστος τηλεφώνησε στο 1014 και είπε: «Ακουσε καλά. Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χάρι Κόκα και είναι 40 χρόνων. Ψάξτε να τον βρείτε». Εκλεισε το τηλέφωνο πριν προλάβω να του κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις».

Κατά το κατηγορητήριο, στους δύο συλληφθέντες αποδίδονται κατά περίπτωση τα εξής κακουργήματα: ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, εκτιμώντας ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι πολύ πιθανόν να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα.

Και οι δύο κατηγορούμενοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.