Μια ολόκληρη ιστορία, με εντυπωσιακές μάλιστα βιογραφικές λεπτομέρειες, είχε φτιάξει για την περσόνα που υποδυόταν στη γειτονιά της Αναβύσσου ο ηλικίας περίπου 30 ετών συνεργός του Ξηρού, ο οποίος αναζητείται.

Ο νεαρός άνδρας, όπως προκύπτει από την κατάθεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο Αγιασμόθι Αναβύσσου αλλά και περιοίκων με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το τελευταίο εξάμηνο, είχε εμφανιστεί με το όνομα «Θεοχάρης Χρυσάκης». Είχε δηλώσει ότι στο σπίτι των εξήντα τετραγωνικών θα έμενε με τη σύζυγό του, στην οποία η εξοχή θα έκανε καλό καθώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ θα έβρισκαν εκεί και την ηρεμία για να αποκτήσουν παιδί.

Ο «Θεοχάρης Χρυσάκης» είχε εμφανισθεί με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Μάλιστα, περιέγραψε με εξαιρετική ακρίβεια τη θέση του: «αποσπασμένος στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού των πετρελαιοφόρων» γνωστού εφοπλιστή. Η στολή γέννησε εμπιστοσύνη και έτσι ευκολότερα ο «Χρυσάκης» έπεισε ότι δεν χρειαζόταν ούτε μισθωτήριο (έτσι απέφυγε την επίδειξη ταυτότητας) ούτε αλλαγή υπόχρεου στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Οσο για το ενοίκιο, και αυτό πληρωνόταν στο χέρι και όχι μέσω κατάθεσης σε τράπεζα, όπως συνηθίζεται πλέον. Το ενοίκιο δινόταν σε μια φαρμακοποιό – γειτόνισσα, η οποία καταθέτει ότι ο «Χρυσάκης» είχε δύο τατουάζ στο πόδι και το χέρι. Τον περιγράφει μελαχρινό, περίπου 1,85 στο ύψος, ενώ της είχε πει ότι είχε γεννηθεί το 1975 (ήταν δηλαδή 40 ετών) στην Κρήτη. Σ’ εκείνη όμως είχε δηλώσει λιμενικός.

Κρητικός είχε δηλώσει και στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενώ παρουσίασε τον Ξηρό ως «Νίκο», επιστάτη του πατέρα του στην Κρήτη. Ο ρόλος που έδωσε στον «Νίκο», για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σπίτι, ήταν ότι θα επέβλεπε τις εργασίες των επισκευών που έπρεπε να γίνουν. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Ξηρό, χωρίς να αντιληφθεί την πραγματική του ταυτότητα, τον περιγράφει ως εξαιρετικά λιγομίλητο.