Με το πρώτο γκολ του Ντιέγκο Μπεχαράνο στη Σούπερ Λίγκα ο Παναιτωλικός μετουσίωσε σε νίκη με 1-0 την καλή απόδοσή του για 60 λεπτά απέναντι στον Πλατανιά.

Ο βολιβιανός αμυντικός σκοράρισε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 24′, αλλά η ομάδα του Αγρινίου δεν επαναπαύτηκε.

Ο Παναιτωλικός πίεσε και δημιούργησε φάσεις στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, καθώς προηγήθηκε καταιγίδα στο Αγρίνιο, αλλά δεν καθάρισε την υπόθεση νίκη με δεύτερο γκολ, δίνοντας τη δυνατότητα στον Πλατανιά να πιστέψει στην ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την καλή πορεία τους στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές ενώ οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Μάκης Χάβος επισήμανε τα θετικά και τα αρνητικά της εμφάνισης της ομάδας του. «Είχαμε ρυθμό και ταχύτητα, βγάλαμε αυτοματισμούς, όμως πρέπει να τελειώνουμε τα ματς από το πρώτο ημίχρονο και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε» τόνισε ο προπονητής του Παναιτωλικού. «Επίσης είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που στα τελευταία λεπτά έδειξαν μεγάλη αυτοπεποίθηση» πρόσθεσε ο Χάβος.

Ο προπονητής του Παναιτωλικού ανακοίνωσε στην αίθουσα Τύπου ότι βάσει των νέων δεδομένων περιμένει τον Μορένο να επιστρέψει στα τέλη του Ιανουαρίου. Η νέα μαγνητική του κολομβιανού επιθετικού είχε σκιές.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν ειλικρινής. «Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Η άμυνά μας ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Είμαστε τυχεροί που το σκορ ήταν μόνο 1-0» παραδέχθηκε ο προπονητής του Πλατανιά. «Σκεφτόμαστε πλέον το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ. Πρέπει να έχουμε καλή παρουσία» είπε καταλήγοντας.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Ετζενγκέλε, Γκ. Μαρτίνες, Γοδόι, Καλογέρης (87′ Μαλεζάς), Νικ. Μαρτίνες, Κάπελ, Αλβες (66′ Βασιλείου), Μύγας (61′ Κόρμπος).

Πλατανιάς: Ολιμπά, Δημήτρης, Νέπλιακ, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μαχαμάτ, Τετέ, Τσουράκης (75′ Τσοντάκης), Μενδρινός (80′ Γιακουμάκης), Μιλούνοβιτς (71′ Φιγκέιρα), Ναζλίδης.