Συμβαίνει συχνά: δύο ή περισσότερα μέλη μίας οικογένειας διαφωνούν πολιτικά. Οι διαφωνίες τους μπορεί να είναι έντονες. Συνήθως όμως παραμένουν μέσα στους τέσσερις τείχους του σπιτιού τους. Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν τα αδέλφια Γούντχαουζ. Δημοκρατικός ο ένας, Ρεπουμπλικανός ο άλλος, οι αδελφοί Μπραντ και Ντάλας έχουν την – κακή – συνήθεια να ξιφουλκούν on camera. Οι καυγάδες τους είναι ομηρικοί. Τόσο ώστε την τελευταία φορά να χρειαστεί η παρέμβαση… της μητέρας τους.

Ο Μπραντ είναι πρώην εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Ντάλας έχει εργαστεί κατά καιρούς σε διάφορες συντηρητικές οργανώσεις. Την Τρίτη, ήταν αμφότεροι καλεσμένοι στο αμερικανικό κοινοβουλευτικό τηλεοπτικό κανάλι CSPAN για να μιλήσουν για ένα θέμα που γνωρίζουν πολύ καλά: τη διογκούμενη ρήξη Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατικών.

Στο τέλος, ο δημοσιογράφος άρχισε να δίνει τον λόγο στους τηλεθεατές. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, ένα τηλεφώνημα ήρθε να μετατρέψει μία κλασική πολιτική εκπομπή σε «κωμικό οικογενειακό δράμα».

«Θα μιλήσουμε τώρα με την Τζόι από τη Βόρεια Καρολίνα», ανακοινώνει ο παρουσιαστής.

«Σούπερ, κάποιος από τον Νότο», αναφωνεί ο Ντάλας.

Ο ενθουσιασμός του χάνεται εν ριπή οφθαλμού, όταν αντιλαμβάνεται ποιος βρίσκεται τελικά στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. «Θεέ μου, η μαμά», αναφωνεί ξανά κατεβάζοντας παράλληλα το βλέμμα του. Στο διπλανό «παράθυρο», ο Δημοκρατικός αδελφός του αρχίζει να γελά.

Η μαμά Γουντχάουζ δεν ήθελε να θέσει ερώτημα. Ηθελε απλώς να περάσει ένα μήνυμα στους γιους τους, μέρες γιορτινές που έρχονται: «Θα ήθελα ειρηνικά Χριστούγεννα και σας αγαπώ και τους δύο», τούς είπε on air, ελπίζοντας σε ένα ήσυχο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ο δημοσιογράφος ασφαλώς έσπευσε να διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο τηλεφώνημα δεν ήταν πρωτοβουλία του καναλιού. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο πάντως ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές στην Ιστορία του – κατά τ’ άλλα ανιαρού – CSPAN.