Την άφιξη του στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Επίτροπος των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί.

«Θα επισκεφθώ την Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και τον λαό της για να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις» διεμήνυσε ο ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Για την επίσκεψή του στην Αθήνα αναφέρθηκε στην πρωινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνοEurope1.

Ερωτηθείς σχετικά εάν σε αυτό το πρώτο ταξίδι ως ευρωπαίος επίτροπος στην Ελλάδα, πηγαίνει να «την νουθετήσει, να της δώσει παράταση ή νέες πιστώσεις», ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα που έχει έναν χρονικό ορίζοντα δύο μηνών για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Κατά δεύτερο, στόχος μου είναι να δείξω την υποστήριξή μου, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, είμαστε δίπλα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προσπάθειες σταματούν».

Ο Επίτροπος αναγνώρισε στη συνέχεια ότι τα ελλείμματα μειώθηκαν κατά 10%, με πρωτογενές πλεόνασμα φέτος.

«Ήταν δύσκολα για τους Έλληνες, αλλά τώρα βλέπουν την έξοδο από το τούνελ, υπό την προϋπόθεση να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω. Η Ευρώπη, η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδος, αλλά η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις» κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Σε ό,τι αφορά στη Γαλλία, τόνισε ότι εφ’ όσον οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν επιτύχουν τη μείωση του ελλείμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα αναλάβει τις ευθύνες της». Αφήνοντας έμμεσα ανοικτό το θέμα των κυρώσεων, πρόσθεσε ότι «προτιμά τον εποικοδομητικό διάλογο από τις κυρώσεις».