Οι βουλευτές πρέπει να πράξουν αυτό που είναι ωφέλιμο για τη χώρα, σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση για το εμπόριο.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι ο θεσμός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να απαξιώνεται, χαρακτήρισε σωστή την επιλογή του κ. Δήμα ως υποψήφιου, ενώ σε ό,τι αφορά στη δίμηνη παράταση που πήρε η χώρα για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα σχολίασε: «Εύχομαι να είναι νικήτρια η Ελλάδα».

Για τις επιπτώσεις των πολιτικών εξελίξεων στην αγορά ανέφερε ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στην χριστουγεννιάτικη αγορά, καθώς δεν θα επηρεαστεί ο οικογενειακός προγραμματισμός σε αυτήν τη φάση, αλλά αν συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια θα υπάρξει και αλλαγή καταναλωτικής συμπεριφοράς με δυσμενείς επιπτώσεις μέσα στην περίοδο των εκπτώσεων, αλλά συνέχισε: «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην διάρκεια της παρουσίασης τόνισε ότι το βάρος της μη εκλογής προέδρου θα πέσει και στους πολίτες. «Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιλογές τους σε ένα Περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας».

Η έρευνα της ΕΣΕΕ που παρουσιάστηκε την Τετάρτη δείχνει ότι για πρώτη χρονιά το 2014, οι εμπορικές επιχειρήσεις εμφανίζουν κέρδη προ φόρων 1 δισ. ευρώ, ωστόσο επισημαίνει ότι από την κρίση (2008 -2014) έκλεισαν 100.000 ΜμΕ αλλά και μεγάλες και χάθηκαν 220.000 θέσεις εργασίας.

Η δημόσια παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:30, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΣΕΕ, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.