Οταν διαθέτεις τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μέχρι την 9η αγωνιστική, με μόνο 3 γκολ παθητικό, και στη συνέχεια δέχεσαι 9 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και ειδικά στο κέντρο της υπήρχε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, όμως ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν ήθελε να το παραδεχθεί δημόσια, αν και μετά το παιχνίδι με αντίπαλο τη Βέροια σχολίασε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του λέγοντας:

«Τα γκολ που έχουμε δεχθεί είναι δώρο στους αντιπάλους. Οπως στα σουπερμάρκετ. Ενα συν ένα δώρο». Και εκείνη τη στιγμή η ομάδα του Δικεφάλου, είχε δεχθεί μόνο τρία γκολ στα επτά παιχνίδια που είχε δώσει (ήταν 8η αγωνιστική αλλά δεν είχε γίνει το παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό).

Οι ισορροπίες στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν εύθραυστες από την αρχή, με τη μεσαία γραμμή να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ανασταλτικής λειτουργίας και τον Γλύκο να βρίσκεται πολλές φορές εκτεθειμένος από τους κεντρικούς κυρίως αμυντικούς του. Ακόμη και η επιθετική γραμμή είχε συνεισφορά στην ανασταλτική λειτουργία, με τους Μακ, Παπαδόπουλο, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη να έχουν από πέντε κλεψίματα ο καθένας στη στατιστική της ομάδας. Ομως η επίθεση είχε και μία ακόμη πιο σημαντική συνεισφορά. Η παραγωγικότητά της (ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη στο πρωτάθλημα με 29 γκολ) αποτελούσε φόβητρο για τις αντίπαλες ομάδες μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να παίζουν πιο συντηρητικά εναντίον του ΠΑΟΚ, αφού πάντα υπήρχε ο φόβος του κόντρα γκολ αν επέλεγαν να παίξουν ανοικτά, ή με το μυαλό τους στη γρήγορη αντεπίθεση.

Η φυσιολογική κούραση όμως των παικτών που χρησιμοποιεί από την αρχή της περιόδου ο Αναστασιάδης διόγκωσε τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, ενώ πλέον οι αντίπαλοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού του Δικεφάλου, παρά το ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι ειδικός στο να ανακατεύει την τράπουλα σε κάθε παιχνίδι.

Παίζει με Γκινγκάμπ ο Τζαβέλλας

Ο Γιώργος Τζαβέλλας προπονήθηκε κανονικά χθες και είναι στη διάθεση του Αναστασιάδη για τον καθοριστικό, όσον αφορά την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, αγώνα με την Γκινγκάμπ την Πέμπτη στην Τούμπα. Οι Κατσικάς και Σκόνδρας ακολούθησαν ατομικά προγράμματα.