Απόπειρα να δημιουργηθεί τεχνητή ένταση στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Τα επεισόδια δεν έμειναν εκτός της συζήτησης, με βουλευτή της ΝΔ να υποστηρίζει πως «βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσήχθη στη ΓΑΔΑ, κάτι που διέψευσαν μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Θ.Δρίτσας είπε ότι «χθες είχαμε φαινόμενα προκλητής έντασης». «Σας προειδοποιούμε. Όχι μόνο σας παρακολουθούμε σε αυτή τη συστηματική σας δημιουργία τεχνητής έντασης και δεν πρόκειται εμείς να γίνουμε τα θύματά της, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στημένα επεισόδια. Και χθες είχαμε τέτοια» είπε μιλώντας την Κυριακή στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Και δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε μια τέτοια διολίσθηση. Έγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν εντάσεις ακόμη και στις ειρηνικές κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών και έπεσαν στο κενό. Η κυβέρνηση θέλει να δείχνει ως πρόσωπο τη βία και την καταστολή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. «Αν διακατέχεστε από το σύνδρομο του Ιαβέρη στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, να ξέρετε ότι ο Ιαβέρης, ως τραγικό πρόσωπο, έφτασε στο όριο της αυτογνωσίας, με τη γνωστή κατάληξη. Έπεσε στον Σηκουάνα και υπέβαλε τον εαυτό του στην εξαφάνιση για να μείνει στην ιστορία η μετάνοιά του» είπε.

«Επιτέλους δεν μπορείτε να είστε ταυτόχρονα, τόσο επικίνδυνοι, τόσο ελαφρόμυαλοι και τόσο ανάλγητοι», είπε ο κ. Δρίτσας.

Δ.Αυγερινοπούλου: «Στη ΓΑΔΑ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» - διαψεύδει ο Χρ.Καραγιαννίδης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την Κυρικάη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Αυγερινοπούλου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση δελτία ειδήσεων, πως «βουλευτές του συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια, ενώ μάλιστα και ένας βουλευτής του προσήχθη στη ΓΑΔΑ».

Αντέδρασε ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης που είπε πως «ούτε συμμετείχαν στα επεισόδια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε προσήχθη κανείς στη ΓΑΔΑ. Ήμασταν τέσσερις βουλευτές στα γραφεία της "Αυγής" επειδή υπήρχε η πληροφορία πως γινόντουσαν προσαγωγές κάτω απ' τα γραφεία της εφημερίδας- και μια συνάδελφος συνόδευσε προσαχθείσες γυναίκες στη ΓΑΔΑ διότι δεν είναι δυνατόν να συνοδεύονται στην κλούβα από άνδρες αστυνομικούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από