Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί τους γονείς του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στο γραφείο του.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των γονέων του Νίκου Ρωμανού το οποίο μετέφερε, επικοινωνώντας με το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο δικηγόρος της οικογένειας Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Με δήλωσή του, που ανέγνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο δικηγόρος του, ο Νίκος Ρωμανός εκφράζει την αντίθεσή του στη συνάντηση των γονέων του με τον Πρωθυπουργό.

Ολη η δήλωση: «Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι το αίτημα των γονιών μου να συναντήσουν τον Σαμαρά είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Προφανώς κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους. Ομως ο Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων και δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για να ενημερωθεί για καταστάσεις που γνωρίζει και επικροτεί».

Ο Νίκος Ρωμανός ζητεί να του επιτραπεί να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή του ΤΕΙ Αθήνας όπου πέρασε μετά την επιτυχή συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Ρωμανός, διαπιστώνοντας ότι το αίτημά του δεν ικανοποιείται, εξετάζει διάφορα ενδεχόμενα, μεταξύ αυτών και να προχωρήσει στο μέλλον σε απεργία δίψας.