Με νέες δηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων επανέρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Ο υπουργός επιμένει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών. 

«Ήμουν ξεκάθαρος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αυτό πιστεύω. Αυτή τη φιλοσοφία θα εισηγηθώ στην κυβέρνηση και η Βουλή θα αποφασίσει» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αθανασίου έσπευσε να διορθώσει προηγούμενη δήλωσή του, που έλεγε ότι «η Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών». «Έκανα εκ παραδρομής ένα λάθος στο ρήμα που χρησιμοποίησα για τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν ισχύει ότι το απαγορεύει, αλλά ότι δεν το προβλέπει. Μιλά για γάμο μεταξύ γυναίκας και άντρα» τόνισε.

Για το θέμα της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια επανέλαβε ότι θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι συνέπειες.

Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στην επίμαχη δήλωση ότι «ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου», η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ομοφυλοφιλική κοινότητα να απαιτεί από τον υπουργό δημόσια συγγνώμη.

«Οι δηλώσεις του υπουργού είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Ο κ. Αθανασίου όχι μόνο επιδεικνύει περίτρανα την ομοφοβία του, αλλά υποκινεί και πρακτικές μίσους όταν περιγράφει αιτήματα πολιτών ως εκτός ανθρώπινης φύσης» τόνισε στο in.gr ο κοινωνιολόγος και μέλος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Παναγιώτης Δαμάσκος.

«Η Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου δεν απονέμεται βάσει προσωπικών νοοτροπιών, διαστρεβλωμένων αντιλήψεων περί του "νόμου της φύσης", του "σεβασμού των παραδόσεων" και των "θρησκευτικών απόψεων"» δήλωσε η Andrea Gilbert, από την οργανωτική επιτροπή του Αthens Ρride και μέλος της Επιτροπής του ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από