Ουρολαγνεία, σωματική ή λεκτική κακοποίηση (ανεξαρτήτως αν υπάρχει συναίνεση), γυναικεία εκσπερμάτιση, μίμηση στραγγαλισμού, διείσδυση οποιουδήποτε αντικειμένου σχετίζεται με βία, μαστίγωμα, κάθισμα στο πρόσωπο. Αυτές είναι μερικές από τις σεξουαλικές πράξεις που στο εξής θα απαγορεύονται στο βρετανικό πορνό, το οποίο όμως αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό της διεθνούς παραγωγής.

Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε μία σειρά από νέους περιορισμούς στις οπτικοακουστικές παραγωγές πορνογραφίας της χώρας, είναι ο εντοπισμός του «επιζήμιου για τους ανηλίκους» υλικό. Σε αυτό, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού, περιλαμβάνονται κυρίως «σκηνές πνιγμού κατά τη διάρκεια βαθιάς πεολειξίας και περιπτώσεις περιορισμού της αναπνοής κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας».

Επικριτές του νέου κανονισμού ωστόσο κάνουν λόγο για «αυθαίρετη λογοκρισία» και επισημαίνουν ότι ακόμη και αν ισχύσουν αυτοί περιορισμοί στη Βρετανία, οι χρήστες του Ιντερνετ θα έχουν πάντα τη δυνατότητα να επιλέξουν βίντεο τα οποία έχουν γυριστεί στο εξωτερικό.

Ανάμεσα σε εκείνους που κατακρίνουν τη βρετανική κυβέρνηση για την «παράλογη», όπως τη χαρακτηρίζουν, προσπάθειά της να διαχωρίσει το «καλό από το κακό σεξ» είναι γνωστοί πορνοστάρ και σκηνοθέτες ερωτικών ταινιών, όπως η βραβευμένη για τη δουλειά της Ερικα Λαστ.

Σε άρθρο της στην Independent, η Λαστ υποστηρίζει ότι με τον νέο κανονισμό η Βρετανία κινδυνεύει να επιστρέψει σε μια εποχή όπου στο πορνό οι γυναίκες παρουσιάζονταν σαν bimbos που ήθελαν μόνο να ευχαριστήσουν τους άνδρες σαν να ήταν καθήκον τους, όπου οι γυναίκες ήταν υποτακτικές και δεν είχαν κυριότητα στη σεξουαλικότητα». Κατά τη Λαστ, στο στόχαστρο των νέων περιορισμών βρίσκονται κυρίως οι μέθοδοι της γυναικείας ευχαρίστησης, ενώ απειλούνται γυναικείες κατακτήσεις που κερδήθηκαν σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο.