Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία αύριο στο Γ. Καραϊσκάκης να επιβεβαιώσει την πεποίθηση ότι μπορεί επιτέλους να πάρει από τον Ολυμπιακό τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μέχρι τώρα η ομάδα του Δικεφάλου στα ντέρμπι που έχει δώσει δεν τα έχει πάει καλά. Ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, από την Γκινγκάμπ στη Γαλλία, από τη Φιορεντίνα στην Τούμπα, ενώ στο Αρτέμιο Φράνκι πήρε ισοπαλία.

Ο φετινός ΠΑΟΚ σε σύγκριση με τον περυσινό, που γνώρισε δύο ήττες στο Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό (4-0 στο πρωτάθλημα, 2-1 στο Κύπελλο) είναι εντελώς διαφορετικός. Από την περυσινή 11άδα του πρωταθλήματος έχουν μείνει στο ρόστερ του μόνο οι Σκόνδρας, Κατσικάς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Τζιόλης και από την 11άδα του Κυπέλλου οι Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Αθανασιάδης. Αυτό που έχει αλλάξει όμως εντελώς είναι η νοοτροπία της ομάδας. Με τον Αγγελο Αναστασιάδη οι ακριβοί ποδοσφαιριστές (Νάτχο, Στοχ) αποτελούν παρελθόν και απέναντι στα ακριβοπληρωμένα αστέρια του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ έχει να αντιπαραθέσει την ομαδική τακτική, το δεμένο σύνολο, τις αλληλοκαλύψεις, την πίεση ψηλά και την ποιότητα κάποιων παικτών που, όπως τόνισε στην αρχή της περιόδου ο Αναστασιάδης, αποδεικνύουν ότι είναι μεγάλοι μέσα στο γήπεδο.

Συγκριτικά με πέρυσι έχει αλλάξει και ο τρόπος διοίκησης της ΠΑΕ, καθώς και ο τρόπος διαχείρισης κρίσεων που αφορούν τη Λίγκα και τη διαιτησία. Οι περυσινές καυστικές ανακοινώσεις αποτελούν παρελθόν. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αφήσει όλο τον χώρο στον Ιάκωβο Αγγελίδη να δράσει και οι επιλογές του νέου προέδρου στοχεύουν περισσότερο στην αποτελεσματικότητα και λιγότερο στις εντυπώσεις.

Ο Κατσικάς έκλεισε θέση

Ο μοναδικός σίγουρος απών από πλευράς ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ο Κατσικάς. Ο Τζαβέλλας δεν αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα, οι Τζιόλης και Αθανασιάδης χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα αλλά υπολογίζονται κανονικά όπως και ο Ρατς, ενώ οι Μακ και Μαντούρο χθες έκαναν ατομικά προγράμματα, όμως δείχνουν να είναι σε θέση να αγωνιστούν.