Με ευκολία επικράτησε, όπως αναμενόταν, ο αριστερός Ταμπαρέ Βάσκες στις επαναληπτικές εκλογές για την προεδρία της Ουρουγουάης, αποσπώντας το 53% έναντι του 40% που πήρε ο κεντροδεξιός ανθυποψήφιός του, Λακάγε Πόου.

Ο Βάσκες ήταν πρόεδρος μέχρι το 2010, πριν τον διαδεχθεί ενδιάμεσα ο Πέπε Μουχίκα - ο «φωτοχότερος πρόεδρος» του πλανήτη, τον οποίο πλέον αποχαιρετά το Μοντεβιδέο.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης της Ουρουγουάης Λουίς Λακάλε Που παραδέχθηκε την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της χώρας από τον αριστερό αντίπαλό του Ταμπάρε Βάσκεζ μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του μετά τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.
«Τηλεφώνησα στον Δρ Ταμπάρε Βάκσεζ τον συνεχάρην και αναγνώρισα ότι αυτός θριάμβευσε νόμιμα σε αυτές τις εκλογές ενώ του ευχήθηκα καλή επιτυχία» δήλωσε ο Λακάλε Που.
Ο Βάσκεζ σύμφωνα με το πρώτο exit polls κερδίζει το 53,5% των ψήφων ενώ ο αντίπαλός του της κεντροδεξιάς Λουίς Λακάλε Που κερδίζει το 41,0% των ψήφων. Στο δεύτερο exit polls ο αριστερός υποψήφιος που ήταν και πάλι πρόεδρος της χώρας στα μέσα της δεκαετίας του 2000 κερδίζει το 53,9 της στήριξης των εκλογέων ενώ ο Λακάλε Που μόλις το 40,6%. Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια ήταν λευκά ή άκυρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από